Er et skilt som en fodbolddommer?

Et godt skilt, er vel det skilt man ikke ligger mærke til. Men som alligevel gør, at vi finder frem til netop den information, som vi havde brug for.
Derfor kan det vel egentlig også være svært, at måle den eksakte værdi af et godt skilt kontra et dårligt skilt. Simpelthen fordi, at det gode skilt vel ikke rigtig fylder så meget i vore bevisthed.

Det er vel lidt på samme måde, som den gode fodbold dommer. Hvis kampen iøvrigt er ledet godt, så kommer dommeren ikke til at fylde særlig meget. Hvis fokus er på dommeren, så er det typisk fordi, der har været noget kontroversielt, som sætter spørgsmålstegn ved virket på banen.
Det mener jeg egentlig også gør sig gældende for skilte. Forestil dig, at man havde fået monteret sikkerhedsskilte forkert, så folk i en kritisk situation, ikke fik formidlet den nødvendige information effektivt. Det ville være en katastrofe. Omvendt, er der vel ikke nogen, der har peget på skiltningen som afgørende, i en tilsvarende kritisk situation.

Men uanset om det tager spotlight eller ej. Så er der ingen tvivl om, at en veludført skiltning har en høj værdi.