Skorsten som symbol

Som symbol på den store industri, især den industrielle produktion, ser vi ofte industriskorstene med en røgsky. Når nu vi har at gøre med det store symbol for industrisamfundet, så tænkte jeg at det ville være ret interessant at undersøge nærmere, hvilken rolle de her skorstene faktisk udfylder.

Der er uden tvivl sket en stor udvikling inden for industriskorstene de sidste mange år. Derfor er en skorsten i dag heller ikke bare et stort rør, som driver røg væk fra produktionen. Tværtimod. Efterhånden som miljøkrav gennem årene er blevet strengere og strengere, så bliver kravene til industriskorstenene også blive tilsvarende højere Der værende sig krav til såvel udledningen af røgen, men også øvrige faktorer som synlighed, støj og meget mere.

Derfor er en industriskorsten heller ikke hvad den har været. Den er nemlig blevet meget bedre, end den har været. Hvem ved, måske vi endda efterhånden skal overveje om den røgsky der kommer ud af skorsten, skal være mindre end den er på de traditionelle illustrationer.

 

1255482_96004728


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/mini-blog.dk/public_html/blog-online.dk/wp-content/themes/patchwork/content-single.php on line 47